Alege o experiență autentică în locul unui hotel

Lumea se miră când le povestesc despre cazările mele preferate din lume la un preț foarte accesibil. Dacă până acum nu ați auzit de Airbnb sau încă nu l-ați folosit, ar fi cazul să profitați de această platformă pentru următoarea călătorie. Vă enumăr cel puțin 5 motive pentru care vă recomand să înlocuiți hotelurile cu regimul Airbnb:

1. Este o cazare autentică

Te cazezi în casele localnicilor și ai senzația că locuiești acolo. Dacă ești norocos și gazda se află în apropiere, poți foarte ușor să accesezi stilul de trai al localnicilor și să primești sfaturi legat de locuri la care turiștii de regulă nu au acces. Iar dacă vrei intimitate, există mereu opțiunea de a închiria un apartament întreg la care să ai doar tu acces. Eu prefer să închierez doar câte o cameră pentru a putea petrece timp și cu gazda, care de regulă locuiește în aceeași casă. Astfel în Bologna am avut ocazia să observ gazda cum prepară aluatul pentru paste și să gust din mâncărurile pregătite de el în stil italian.

2.Costă mai puțin decât hotelul

Am închiarat apartamente întregi în centrul Budapestei – din acelea cu tavan înalt și amenajate super modern – începând de la 30euro/noapte. E important să știți că există cazări pentru toate bugetele: de la corturi de pe plajele din Tenerife până la apartamente de lux în centrul capitalelor sau case de vacanță cu piscină. Deasemenea, puteți căuta cazări care au acces la bucătărie și puteți găti în loc să ieșiti în oraș pentru fiecare masă. Un ultim aspect important: puteți să le scrieți gazdelor și să încercați să negociați prețul. Majoritatea sunt de acord și oferă mici discounturi.

The Rakoczi Apartment, Budapest - from €30/night
The Rakoczi Apartment, Budapest – from €30/night

3. Proprietarii sunt amabili

Gazda este de obicei foarte prietenoasă și te ajută, indiferent dacă este vorba de nevoi personale sau ghidare. Doar persoanele prietenoase își deschid casa pentru străini și pe lângă asta, gazdele primesc și feedback din partea vizitatorilor. Astfel, vă spun din experiență, că proprietarul locuinței va face tot posibilul pentru a vă simți bine in perioada șederii. În Bari, proprietarul ne-a oferit gratuit chiar și mașina personală pentru a putea ieși în oraș noaptea!!!

01._Casuta_din_padurea_fermecata
Secluded Treehouse, Atlanta – from 320€/night

4. Este de încredere

Atât gazda, cât și musafirul, vor primi câte un feedback după părăsirea locuinței. Astfel puteți avea mult mai multă încredere să rezervați o cameră citind recenziile celorlalți vizitatori. Dacă doriți cazări cu o rată foarte mare de satifacție din partea clienților, bifați filtrul „superhost” și astfel veți vizualiza doar locuințe cu recenzii de 5 stele și cu un răspuns foarte rapid din partea gazdelor.

12._Lvive_like_a_King_in_my_Castle
Castle in Galway, Ireland – from 130€/night

5. Este mai personal

Comunici cu oameni ca tine, nu cu recepționeri sau funcționari de hotel care nu știu să-ți răspundă la întrebări generale. Mai mult decât atât, Airbnb îți trimite SMS-uri de fiecare dată când gazdele îți comunică ceva pe site, pentru a fi mereu la curent.

BONUS!!!

Primește o reducere dacă te înscrii pe Airbnb prin următorul LINK. Astfel vei putea călători și mai ieftin! Iar dacă vrei să devii și tu gazdă pe Airbnb, îți propun să te înscrii prin acest LINK pentru o reducere și mai mare  după prima ta găzduire! Vedeți că se apropie festivalurile și este nevoie de cazare!!! 😛

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply