Astrologia și Beneficiile Sale

Ne-am născut într-un anumit moment, într-un anumit loc și, la fel ca vinul obţinut din recolta unui anumit an, și noi păstrăm calităţile anului și sezonului în care ne-am născut. – Carl Gustav Jung

Astrologia este o știință ocultă, care oferă răspunsuri și soluții oamenilor încă din antichitate. Ceea ce diferă astăzi, față de abordările străvechi, este cantitatea de informație pe care astrologii o au la dispoziție din diferitele ramuri ale psihologiei, filosofiei, practicilor spirituale și multe alte unelte de dezvoltare personală.

Carl Gustav Jung a fost printre primii care au recunoscut potențialul astrologiei ca instrument pentru explorarea profundă a psihicului uman și a corelat astrologia cu psihologia. El utiliza astrologia pentru cazurile dificile ale pacienților săi și pentru a putea observa persoanele dintr-un unghi diferit.

Alți astrologi celebri au fost Pitagora, Newton, Aristotel, Ptolemeu, Kepler, Nostradamus, Paracelsus, Galileo Galilei, Giordano Bruno și nu în ultimul rând Hipocrate, care spunea că „un medic care nu cunoaște astrologie, nu are dreptul să se autointituleze medic”.

Ce nu este astrologia?

Analogia lui Jung de la începutul articolului, însă poate fi interpretată greșit, deoarece nu avem doar caracteristicile zodiei în care ne naștem sau ale anului și de aceea horoscopul nu ni se potrivește mereu. Astrograma momentului în care ne naștem este un ansamblu deosebit de complex de zodii, planete, case, puncte matematice, conjuncturi și multe alte aspecte interesante. De aceea ar fi greșit să considerăm că toți nativii unei zodii ar trebui să gândească la fel, să acționeze la fel, să iubească la fel sau să li se întâmple același eveniment.

Fiecare este unic în felul său și chiar dacă ne naștem în același timp, astrologia ne conferă doar niște predispuneri la anumite energii din partea astrelor. Astfel, mai sunt mulți factori care ne conturează personalitatea, cum ar fi educația, anturajul sau mediul în care creștem. Totuși, influența astrelor nu este de ignorat. Este dovedit științific faptul că mareea este cauzată de influența lunii și a soarelui. Dacă ne gândim logic, și corpul nostru este alcătuit, într-o proporție foarte mare, din apă. Oare este în cazul acesta atât de absurd faptul că planetele ne pot influența și pe noi și nu doar vastele întinderi de apă ale oceanelor și mărilor? La fel de evidentă este influența și asupra animalelor, este suficient să ne urmărim atent câinele sau pisica pe timp de lună plină.

Cum ne poate ajuta astrologia?

În primul rând, ne poate ajuta să ne identificăm punctele forte. Foarte multe persoane nu sunt conștiente de calitățile lor și astfel nu reușesc să-și dezvolte talentul, adică acel potențial cu care s-au născut și care se cere fructificat, așa cum reiese și din pilda talanților. Aceste puncte forte se află, în același timp, în strânsă legătură cu profesia ideală, dar și cu menirea noastră.

Astropsihologia ne poate ajuta și să identificăm motivul problemelor recurente pe care le avem și să înțelegem cum am putea să le depășim. Astfel de tensiuni, pentru care oamenii cer consultanță astrologică, sunt mai ales de natură relațională.

Nu în ultimul rând, prin astrologie psihologică, se pot găsi răspunsuri și referitoare la sănătate și la factorii perturbatori ai acesteia.

Vrei să afli mai multe despre astrograma ta?

Există foarte multe cărți și site-uri despre astrologie, iar marea majoritate oferă informații contradictorii. Dacă vreți să studiați acest subiect, vă recomand să verificați toate informațiile pe care le găsiți pe cazuri concrete și pe astrograma unor persoane pe care le cunoașteți. Iar referitor la generarea astrogramelor, eu folosesc aplicația Astrolog32 și sunt foarte mulțumită de felul în care redă hărțile natale, așa că îl recomand cu încredere.

Dacă aveți nevoie de îndrumare astrologică, vă stau la dispoziție cu cel mai mare drag și vă invit să mă contactați telefonic pentru o programare la 0752586887!

 

1 Comment

Add Yours
  1. 1
    Alina Heler

    Mie Andi mi-a generat și interpretat astrigrama pentru o arie din viata mea în care aveam tensiuni mari. Vreau sa zic ca am fost surprinsa cat de multe lucruri îmi zicea Andi numai din astrograma, lucruri pe care nu i le spusesem. Am înțeles care e motivul pentru care aveam acest conflict. Pe lângă asta, mi-a spus tehnici de iertarea de sine și a celorlalți, comunicare asertiva, ce uleiuri esențiale mi s-ar potrivi, exercițiu de meditație, Tapping etc. toate aplicate pe situația mea. Mulțumesc, Andi! Sa știi ca mai am mult de lucru pentru soluționarea situației, dar sunt mandra de cat am progresat!

Leave a Reply