Brioșe Malefice de Ciocolată

Hello! Era cazul să împărtășesc cu voi o rețetă veche de-a mea de brioșe 😀 Aceste brioșe se fac foarte ușor, în doar 20 de minute și sunt mega delicioase (or fi malefice!!!) 😛brioșe

Uite aici ingredientele:

125 g unt
60 g ciocolată amăruie
50 g cacao pudră
100 g făină
½ linguriță de bicarbonat
¾ linguriță de praf de copt
2 ouă
150 g zahăr
1 linguriță aromă de vanilie
½ linguriță de sare
125 ml smântână

6 pași simpli spre păcat:

  1. Încălzește cuptorul și pregătește o tavă cu forme de brioșe.
  2. Pune untul, ciocolata și cacaua într-un bol termorezistent. Așează bolul deasupra unui vas cu apă care fierbe; amestecă ingredientele până când untul și ciocolata se topesc și până obții o consistență fină.
  3. Amestecă făina, bicarbonatul și praful de copt într-un bol.
  4. Amestecă ouăle într-un alt bol mai mare cu zahărul, vanilia și sarea. Adaugă amestecul de ciocolată și omogenizează compoziția. Adaugă o treime din amestecul de făină, omogenizează, după care adaugă smântâna, amestecă bine și adăugă și restul de făină amestecând în continuu.
  5. Împarte compoziția egal între formele de brioșe. Se țin la cuptor până când blatul nu se mai lipește de un vârf de scobitoare, 15-20 de minute.
  6. Lasă brioșele la răcit la temperatura camerei înainte de a le decora, aproximativ 30 de minute. Mie îmi place să le decorez diferit de fiecare dată: cu frișcă, ciocolată, bomboane, dulceață, fructe sau ce mai am pe-acasă 😛

Leave a Reply