Frumusețe naturală: Cremă vs. Ulei de Față

avoSuntem obișnuite să apelăm la creme pentru a ne hidrata tenul, dar prea puține dintre noi își pun întrebarea “Oare de ce aleg tocmai o cremă și nu un ulei?”, “Ce este de fapt crema de față?”.

Ce este crema de față?

Este important să știți că orice cremă conține o fază apoasă, una uleioasă, un emulsifiant care le leagă și un conservant, fără de care crema e predispusă la contaminare microbiană din prima zi. Acest emulsifiant este de obicei o parte ceroasă, care formează un film protector pe suprafața tenului, și care, după utilizări repetate, nu mai permite absorbirea uleiurilor și celorlalte ingrediente active prin pori.

Tocmai de aceea, studiile de astăzi ne arată că uleiurile se absorb mult mai repede în piele și sunt, în consecință, mai eficiente decât cremele, care conțin și conservanți mai puternici din cauza fazei apoase.

Ce fel de ulei mi se potrivește?

Există un mit despre uleiurile pentru față: sunt grase și lasă tenul unsuros. Acest lucru se poate evita foarte ușor și anume prin utilizarea uleiurilor adecvate tipului de ten pe care îl aveți. Astfel, există uleiuri ușoare pentru ten gras, cum ar fi cel de sâmburi de struguri, uleiuri grase ca cel de avocado sau de măsline pentru ten uscat și uleiuri care au efecte benefice asupra tuturor tipurilor de ten, printre care se numără uleiul de sâmburi de caise, care se absoare foarte repede. Uleiul de migdale dulci este, de asemenea, potrivit pentru toate tipurile de ten, dar nu se absoarbe într-un timp la fel de scurt. Pentru ten gras se mai folosește uleiul de jojoba, însă nu-l recomand din cauza efectului comedogenic în urma căruia se pot bloca porii. Mai există, desigur și alte uleiuri cu efect deosebit asupra tenului, în special uleiuri exotice, dar am preferat să vă prezint informații despre uleiurile mele preferate, care sunt și accesibile la noi.

Eu personal, m-am inspirat din ceea ce am citit despre femeile Hunza și de aceea folosesc o formulă concentrată pe bază de ulei delicat de sâmburi de caise. În aceasta adaug câteva picături de ulei esențial de tămâie, santal, trandafir sau elemi, rezultând astfel un ser cu efect miraculos asupra tenului. Îl aplic cu pipeta (2-3 picături) și distribui ușor pe toată suprafața tenului, până la absorbție. Folosesc asta în locul cremelor de zi și este un adevărat răsfăț pentru piele, hidratându-l în profunzime și având o aromă deosebită.

Vă recomand să testați mai multe uleiuri de bază pentru a găsi uleiul cel mai potrivit tenului vostru și vedeți cum vi se pare, comparativ cu crema obișnuită!

 

Leave a Reply