Gata cu Drama!!! Partea 1

Simți adesea că nu e corect ceea ce ți se întâmplă? Ai dat vreodată vina pe alții pentru momentele de supărare? Ești nefericit(ă) din cauza acțiunilor celor din jur? Ești nedreptățit(ă) și meriți mult mai mult? Ți se pare că viața nu este corectă cu tine?

Dacă poți răspunde cu DA la oricare dintre aceste întrebări, s-ar putea să ai o mentalitate de VICTIMĂ. Rolul de victimă este unul din rolurile triunghiului dramatic al lui Karpman care se rezumă la triada agresor, victimă și salvator. Cauza problemei este că fiecare personaj își neagă rolul și nu reușește să conștientizeze cercul vicios.

Trebuie să recunosc că am decis să scriu despre asta tocmai pentru că uneori efectiv nu-mi dau seama că joc rolul unei victime și știu cât de mult poate să afecteze asta calitatea vieții. Vreau să vă spun sincer că nu mai este nevoie să vă comportați ca niște victime. Este de fapt vorba de o alegere (de obicei inconștientă) și puteți renunța la ea și la suferință chiar acum!!!

Să fii victima unei situații înseamnă să nu îți asumi răspunderea. Știu că poate sună dur și că puteți spune „pur și simplu s-a întâmplat, ce era să fac?”. Nu trebuie neapărat sa faceți ceva. Cel mai important aspect aici este să accepți ceea ce ți se întâmplă. Dacă nu înțelegi de ce ți se întâmplă sau ce poți să faci în acea privință, poți s-o iei ca atare și să-ți continui viața. Dacă vrei să și înțelegi cauzele nefericirilor tale, dar nu ai capacitatea necesară pentru asta, poți apela la diferite practici alternative, cum ar fi astrologia.

Cred cu desăvârșire că nimic nu e întâmplător și cred, de asemenea, în karmă. Chiar cred și am încetat să cred în coincidențe în momentul în care am realizat că pot să le influențez. Chiar dacă ești cea mai zen persoană și ți se întâmplă ceva neplăcut, sigur există un motiv pentru asta și ești oarecum responsabil pentru atragerea situației în viața ta. Totuși, sunt oameni care preferă să-și asume doar reușitele, iar nereușitele le pun pe seama altora. Egoist, nu-i așa? Așa este și majoritatea oricum o facem…

Dați click aici ca să citiți a doua parte a articolului pentru a vă schimba semnificativ viața!!! 🙂

Leave a Reply