Iaurt de Cocos Homemade

Am participat la un seminar interesant despre nutriție, ținut de Doina Oprea și m-a făcut foarte curioasă să gust iaurtul de cocos. Așa că am fugit să cumpăr nuci de cocos pentru acest iaurt exotic. Dacă nu știți de unde să cumpărați nuca de cocos de băut, sau cum s-o spargeți, puteți să dați o geană și la postarea despre apa de cocos.

Cum se face iaurtul de cocos?

Se deschide nuca de cocos cu grijă, pentru a evita irosirea sucului delicios care se află în interior. Sucul se toarnă într-un recipient, după care se extrage pulpa cocosului cu o lingură. Mare grijă să nu rămână coji pe pulpă, deoarece sunt mai puțin plăcute la gust. Puteți folosi apa de cocos pentru iaurt sau puteți să-l beți și să-l înlocuiți cu apă de izvor și un pic de miere. Eu vă recomand prima variantă, măcar pentru prima dată, ca să obțineți un iaurt mai aromat și fără îndulcitor adăugat.

Nu trebuie să folosiți toată apa de cocos extrasă. Puneți pulpa de cocos în blender și amestecați cu 50 ml de apă. Vedeți cum vă iese consistența și puteți să mai adăugați apă, până când ajungeți la consistența dorită. Ultima dată am adăugat 200ml de apă peste pulpă și mi-a plăcut consistența, chiar dacă era mai lichidă. Ultimul pas este adăugarea unei capsule de probiotice.

Probioticele sunt foarte benefice pentru echilibrarea florei microbiene, reducerea plăcii bacteriene, reglarea tranzitului intestinal și conțin diferite polivitamine, minerale și oligoelemente.

Eu am folosit Jarro-Dophilus, dar se găsesc mai multe tipuri la farmacie, inclusiv probiotice special concepute pentru copii. Se amestecă bine și se lasă 24 de ore la temperatura camerei, într-un borcan închis ermetic, după care se poate consuma sau se păstrează la frigider 2-3 zile.

Puteți să-l consumați natur, cu cerealele preferate sau cu câteva linguri de semințe de chia și fructe uscate pentru o budincă delicioasă.

Enjoy!

 

 

Leave a Reply