Înghețată de casă cu sos de rubarbă în 10 minute!

Înghețată naturală

Această înghețată se prepară atât de repede și este atât de delicioasă, încât vreau să mă asigur că am mereu ingredientele la îndemână. Mai ales vara, este nemaipomenit să te răcorești cu o înghețată aromată și naturală.

Pentru două porții ai nevoie doar de o banană congelată, 100g de fructe, un iaurt mic și cremos și îndulcitorul tău preferat. De fiecare dată, când cumpăr banane, pun măcar una, tăiată în bucăți, și în congelator ca să fiu pregătită pentru următoarea înghețată. Cu fructe congelate se face foarte repede înghețata și rezultă consistența ideală. Cu fructe proaspete iese o consistență mai lichidă, pe care puteți s-o mai introduceți în congelator un pic, dacă vreți să fie mai solidă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați bine ingredientele și într-un blender și înghețata este gata!

Ca să fie și mai aromată puteți să adăugați dulceață de rubarbă peste înghețată și eventual niște biscuiți de decor. Pentru înghețata mea din poza am folosit căpșune de grădină înghețate și vafe belgiene. Bon Appetit!

Dulceața de Rubarbă

Rurbarba se află în sezon doar în lunile mai-iunie și de aceea m-am bucurat tare mult când am găsit rubarbă la Lidl – la piață mai rar se aduce. Sunt foarte bune plăcintele cu rubarbă, dar se poate consuma și ca legumă în salate sau se poate adăuga la sucurile proaspăt stoarse.

Pentru dulceață, curățați o tijă sau două de rubarbă (250g), tăiați-le felii și puneți-le la fiert într-un vas mic cu 150ml de vin roșu. Dacă vreți s-o îndulciți cu zahăr brun, adăugați și 60g de zahăr în același vas. Se fierbe la foc mediu, amestecând în continuu, timp de vreo 10 minute sau până când obțineți consistența dorită. Dacă optați pentru sirop de agave ca îndulcitor sau alte siropuri naturale, vă recomand să adăugați siropul la final, când dulceața s-a răcit. Se poate păstra la frigider câteva zile sau chiar săptămâni, dacă se folosește zahăr și s-a închide ermetic.

Save

Save

Leave a Reply